Výzvy v bunkovej biológii pre kultivované mäso
Nový vedecký prehľad Pokroky a výzvy v bunkovej biológii pre kultivované mäso od tímu bunkovej biológie v holandskej biotechnologickej spoločnosti Mosa Meat zdôrazňuje dôležitosť podrobného pochopenia a presnej manipulácie s bunkovou biológiou pri navrhovaní bioprocesov pestovaného mäsa.
Napriek značnému záujmu a prielomom v tejto oblasti dokument tvrdí, že vo všetkých fázach biovýroby, vrátane procesu bunkovej biológie, zostávajú mnohé výzvy.
Aby sa objasnil pokrok v tejto oblasti, prehľad sa výslovne zameriava na identifikáciu vhodných počiatočných typov buniek, vyladenie podmienok proliferácie a diferenciácie a optimalizáciu interakcií medzi bunkami a biomateriálmi na vytváranie výživných a lákavých kultivovaných mäsových výrobkov.
Okrem toho dokument skúma vznikajúcu oblasť pestovaného mäsa a jeho potenciál spôsobiť revolúciu vo výrobe mäsa, ak koordinované vedecké úsilie vyrieši problém biovýroby. Zdôrazňuje tiež, že na úspešnú implementáciu tejto technológie, ktorá je lepšia pre zvieratá, životné prostredie a ľudí, sa musia riešiť nevedecké výzvy, ako je regulačné schválenie, prijatie spotrebiteľmi a realizovateľnosť na trhu.
Pestovanie hovädzieho mäsa
Mosa Meat sa nedávno stala "prvou" spoločnosťou zaoberajúcou sa pestovaním mäsa, ktorá získala certifikát B Corp. Spoločnosť rozširuje produkciu hovädzieho mäsa na výrobu "desiatok tisíc pestovaných hamburgerov" vo svojom novom meradle v Maastrichte v Holandsku. Spoločnosť oznámila, že plánuje požiadať o regulačné schválenie v Singapure a USA.
Mosa Meat je súkromná spoločnosť podporovaná spoločnosťami Blue Horizon , Bell Food Group, Nutreco, Mitsubishi Corporation a Leonardo DiCaprio . K dnešnému dňu spoločnosť získala približne 100 miliónov dolárov na rozšírenie svojich operácií s pestovaným mäsom .
"Vedecká literatúra o pestovanom/kultivovanom mäse je pomerne nenáročná na články primárneho výskumu v porovnaní s počtom recenzií (mnohé z nich sú vynikajúce), takže sa vo všeobecnosti snažíme vyhýbať písaniu ďalších z nich, ale príležitosť zaznamenať niektoré z našich úvahy špecificky o bunkových biologických témach pre publikáciu Annual Reviews boli príliš lákavé!" Joshua Flack, vedúci oddelenia bunkovej biológie v Mosa Meat, zdieľal na sociálnych sieťach.
zdroj: vegconomist.com