Vegánstvo vytvára nové pracovné miesta

11.12.2020

V novej vegánskej továrni na "mäso" bude vytvorených až 500 pracovných miest, ktoré jej pomôžu uspokojiť rastúci dopyt po etických a udržateľných potravinách.

Spoločnosť Plant & Bean otvorí začiatkom roku 2021, čo sa považuje za najväčší závod na výrobu rastlinného mäsa v Európe, v Bostone v Linci.

Areál s rozlohou 65 akrov bude mať počiatočnú kapacitu na produkciu 55 000 ton rastlinných produktov ročne, od mletého mäsa a údenín až po hamburgery, nugetky, rezne a mäsové plátky. Bude zásobovať distribútorov, maloobchodníkov a ďalších klientov v celej Európe.

Produkty spoločnosti Plant and Bean sa vyrábajú z hrachu a fazule a spoločnosť, ktorá plánuje rozvoj aj v USA v budúcich rokoch a Ázii v roku 2022, skúma ďalšie použiteľné zdroje bielkovín, ktoré sú nákladovo efektívne, ľahko pestovateľné, ľahko spracovateľné, chutné a rovnako dobré ako zavedené potraviny.

Edwin Bark je výkonným riaditeľom spoločnosti, ktorá má svoje ústredie kúsok od diaľnice M62 medzi Leedsom a Hullom. Povedal, že plány podčiarkujú záväzok opraviť takzvaný "rozbitý potravinový systém" a nájsť spôsob výroby dostupnejších výrobkov bez mäsa.

Povedal: "Momentálne 65 percent spotrebiteľov nekonzumuje rastlinné mäso kvôli cene a kvalite. Vďaka nášmu dvojakému prístupu veríme, že máme najlepšie predpoklady na vykonanie zmysluplnej zmeny potrebnej na riešenie týchto problémov.

"S našou progresívnou globálnou výrobnou stratégiou budú mať značky konečne prostriedky na škálovanie veľkoobjemových produktových sortimentov s cieľom znížiť cenu pre spotrebiteľov.

"Pokiaľ ide o kvalitu výrobkov, robíme veľké kroky v zlepšovaní chuti, textúry a vzhľadu rastlinného mäsa - spájame najjasnejšie mysle v potravinárskom priemysle, aby sme znovu našli spôsob, akým vyrábame rastlinné mäso na úrovni prísad a procesov . "

Spoločnosť Plant & Bean, ktorá bola predtým divíziou spoločnosti Brecks Foods bez mäsa, vyvíja už 20 rokov rastlinné alternatívy k mäsu pre zavedené značky a maloobchodníkov.

Investíciu vo výške 9 miliónov libier získala od spoločnosti NR Instant Produce vyrábajúcej špeciálne potraviny v roku 2019 a odvtedy ohlásila nové partnerstvá s globálnou spoločnosťou pre vývoj potravinárskych výrobkov Griffith Foods, výrobcom a dodávateľom sójových proteínov bez GMO Gushenom, Wageningen University & Research (Holandsko). a Singapurský technologický inštitút.

Cieľom spolupráce je znížiť vysoké náklady na bielkoviny hrachu a fazule a vylepšiť textúru rastlinného mäsa.

zdroj: business-live.co.uk

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky