Vegáni ktorí sa tešia na rastlinné rebierka velebia mäsový priemysel?
Juicy Marbles , geniálna spoločnosť zaoberajúca sa vegánskymi potravinami, odhalila priekopnícky výtvor, ktorý sľubuje pretvorenie sveta rastlinnej kuchyne.
Rastlinný startup predstavil vôbec prvé rastlinné bravčové rebrá na svete s jedlými vegánskymi kosťami – inováciu, ktorá presahuje jedlo a vtiahne nás do multisenzorického zážitku.
Vegánske rebrá a jedlé kosti
Príbeh najnovšieho kulinárskeho odhalenia Juicy Marbles sa vracia k hlavnej vízii – vízii udržateľnosti a kulinárskej dokonalosti. Jeho neochvejný záväzok k autenticite a spojenie textúry a chuti rebier pomocou rastlinných ingrediencií viedlo k vytvoreniu "Meat-o-matic Reverse Grinder TM 9000", patentovanej technológie, ktorá transformuje sójové proteíny na textúry podobné rebrám a príchute.
Myšlienka jedlých kostí bola živená túžbou vytvárať kompostovateľné kosti. "Začali sme tým, že sme nechceli, aby kosti boli odpadom," povedal spoluzakladateľ Vladimir Mićković pre The Guardian .
"Dúfam, že sa nám podarí vyvinúť aj kosti s príchuťou, aby ste ich mohli uvariť vo vývare. Najdôležitejšie je, že vidíme, ako ľudia reagujú." Počas výskumu spoločnosť narazila na koncept jedlých kostí, aby rebierkam dodali štruktúru a preniesli ho za hranice živočíšneho mäsa.
Rebierka majú rovnaké množstvo bielkovín ako hovädzie mäso. Keď sú upečené, vyprážané alebo opečené na vzduchu, môžu sa konzumovať ako chrumkavé občerstvenie.
Mićković tiež zdieľal, že ďalším hnacím faktorom za inováciou bola túžba obnoviť prvotné radosti z jedenia rebier a potreba rastlinných potravín "priateľskejších k kultúre jedla", keďže kultúrny zážitok z mäsa presahuje chuť a zahŕňa oslavy, zdieľanie a prináležať.
Dodal: "Okolo mäsa existuje kultúra oslavy, zdieľania a spolupatričnosti a každý, kto obmedzí mäso, sa môže cítiť vylúčený z kultúrnych tradícií.
Vegáni velebia mäsový priemysel ktorým opovrhujú
Karnizmus vníma živočíšne alternatívy v dvoch rovinách. Na jednej strane ich chce zakázať a na druhej nerozumie, prečo alternatívy vôbec existujú. Tu sú názory a pohľad karnizmu na rastlinné alternatívy:
Vegáni, ktorí slintajú nad porciami šťavnatých rastlinných rebierok, cmúľajú a chrumkajú falošné kosti, to je určite protirečenie a velebenie mäsového priemyslu, ktorým opovrhujú.
Jedlo navrhnuté tak, aby vyzeralo a chutilo ako mäso pre ľudí, ktorí nenávidia všetko, čo mäso znamená. Znie to na všetkých úrovniach odpudzujúco, ale bez mäsa dokážem žiť. Ak by som sa toho vedome vzdala, určite by som sa nedotkla silne spracovaných predstieraných produktov.
Odhliadnuc od toho, že akákoľvek "náhrada" mäsa nikdy nie je náhradou a skôr maratónom žuvania bez chuti, celá myšlienka je absurdná, pokrytecká a všestranné fuj. Asi 3% populácie sú vegáni. Čo ma mätie je, že väčšina ľudí, ktorí vysekávajú mäso, to robí z etických dôvodov, pretože sú znechutení mäsovým priemyslom. Po tomto rozhodnutí je mätúce, prečo by potom chceli kupovať drahé produkty, ktoré sa snažia replikovať to, čo sa im nepáči.
Musíte obdivovať inovácie a podnikanie a ak existuje trh ľudí, ktorí jedným dychom odsudzujú mäsový priemysel, ale vidieť ich, ako požierajú podobný vzácny steak.
zdroj: totallyveganbuzz.com edp24.co.uk