V roku 2022 klesla spotreba mäsa v Nemecku o 8%

Výroba mäsa v Nemecku prvom polroku 2022 klesla v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 7,9 %.
Podľa Spolkového štatistického úradu (Destatis) produkcia mäsa klesla v prvom polroku 2022 v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 7,9 %.V prvom polroku 2022 bolo zabitých 25,8 milióna ošípaných (pokles o približne 2,3 milióna zvierat), hovädzieho dobytka (pokles o 127 200 kusov), oviec, kôz a koní a 353,2 milióna kurčiat (pokles o 1 800 ton) .
Bravčové mäso má už roky najväčší podiel na produkcii mäsa v Nemecku. V prvom polroku 2022 takmer dve tretiny (64,3 %) vyrobeného mäsa pochádzali zo zabitých ošípaných (nasledované hydinovým mäsom s podielom 21,9 % a hovädzím mäsom s 13,5 %).
Jedným z dôvodov poklesu produkcie bravčového mäsa sú podľa Destatisa aj klesajúce stavy ošípaných v Nemecku. K 3. máju 2022 bolo 17 900 fariem na chov ošípaných, čo je o 5,2 % (1 000 fariem) menej ako v novembri 2021. Percento nemeckých stavov ošípaných za posledný polrok tak klesalo viac ako počet fariem.
zdroj: vegan-news.de