V podnikoch Wagamama je už 50% ponuky jedál vegánskych

Začiatkom tohto roka sieť reštaurácií Wagamama prisľúbila, že 50% jej menu bude vegánke. Sľub splnila.
Wagamama pridáva do svojho menu ďalšie štyri lahodné vegánske jedlá a stáva sa prvou britskou pouličnou reštauráciou, ktorá ponúka bohaté rastlinné menu. Hostia si teraz môžu vychutnať nové jedlá ako sú: Pikantné žemle z vegánskeho "kuracieho mäsa" Teriyaki, pikantný vegánsky ramen s vegánskym rebrom, Ramen z vegánskeho "kuracieho mäsa" z Teriyaki a jackfruit zo Shu "Shiok".
Wagamama navyše vyzýva a podnecuje hostí, aby sa zaviazali "malou voľbou pre veľké zmeny" ako súčasť svojej kampane "Záväzok rastlín" bojovať proti zmene klímy.
Wagamama rastlinné menu
Na vyrovnanie svojho jedálneho lístka zaradila Wagamama štyri nové inšpiratívne vegánske jedlá.
Na prvom mieste v ponuke je Teriyaki Vegan "Chicken" Ramen - Vegánske "kura" v pikantnej teriyaki omáčke preliate sladkou kukuricou, bok choi, pastou z chilli sambal, jarnou cibuľkou a chilli, ktoré sa podávajú s ramenovými rezancami a zeleninovým vývarom. Ideálne na zahriatie našej duše v zimných mesiacoch.
Ďalej je pikantný vegánsky krátky "Rib" Ramen - zmes "rebier" z húb a sójových bielkovín v sladkej a korenistej lepkavej omáčke. Podávame s opečeným bok choi, jarnou cibuľkou, chilli, sezamovými semienkami a rezancami podávame v bohatom vývare. Chutné!
Okrem toho reťazec spolupracoval s šéfkuchárom Shu Han Lee na vytvorení jeho Shu's Shiok . Toto chutné jedlo obsahuje jackfruit marinovaný na báze kurkumy a zázvoru , podávaný na lôžku z ryže upravenej z citrónovej trávy, s nakladanou paprikou, reďkovkou, chilli a koriandrom.
Napokon, pikantné vegánske buchty Wagamama Teriyaki nesklamú! Dve nadýchané ázijské buchty sú plnené ázijskou slawou, vyprážanou šalotkou a pikantnou teriyaki omáčkou. Ako môžete odolať?

Rastlinné potraviny pre čo najviac ľudí
Generálny riaditeľ spoločnosti Wagamama Thomas Heier vo vyhlásení pre Vegan Food & Living uviedol: "Uvedenie tohto menu je pre nás ako firmu dôležitým momentom, pretože naše menu oficiálne tvoríme na 50% rastlinného pôvodu.
Heier dodal: "Je nám cťou mať reštaurácie vo väčšine veľkých britských miest, preto pociťujeme skutočnú zodpovednosť a vzrušujúcu príležitosť sprístupniť rastlinné potraviny čo najviac všetkým hosťom, bez ohľadu na ich diétne preferencie."
Vysvetlil, že Wagamama dúfa, že jeho nové menu inšpiruje stravníkov, aby niečo vyskúšali a nenechali si ujsť jeho ikonické chute.
zdroj: veganfoodandliving.com