Už polovica reštaurácií v USA ponúka vegánske jedlá
Takmer polovica reštaurácií v Spojených štátoch teraz podľa veľkej novej správy ponúka jedlá z rastlín .
Výskum spoločnosti Plant Based Foods Association (PBFA) a Menu Trends zistil, že 48,8 percenta reštaurácií v krajine v súčasnosti podáva vegánske jedlo. Od roku 2012 ide o neuveriteľných 62 percent a od roku 2018 o 33 percent.
Správa tiež poukazuje na to, že reštaurácie s najväčšou pravdepodobnosťou ponúknu rastlinné možnosti (64,7 percenta). Tieto štatistiky pravdepodobne v najbližších mesiacoch poskočia, pričom takmer 30 percent amerických podnikov plánuje tento rok pridať do svojho jedálneho lístka viac alternatív mäsa.
PBFA uvádza, že najlepšie jedlá na rastlinnej báze majú tendenciu byť "základnými predjedlami a predjedlami", ako sú vegánske hamburgery a šaláty. "Komfortné jedlá a nové barové klasiky ako hamburgery, krídelká a grilovaný syr patria medzi najrýchlejšie rastúce jedlá na rastlinnej báze v reštauráciách," uzatvára správa.
Podľa VegNews Hannah Lopez z PBFA opísala rastlinné potraviny ako "odnož inovácií pre prevádzkovateľov stravovacích služieb a kľúčovú príležitosť na zapojenie nového segmentu spotrebiteľov". Dodala: "Tento výskum položil základy toho, ako je možné implementovať rastlinné potraviny na optimalizáciu celkovej stratégie značky v prevádzkach stravovacích služieb."
Bariéry vegánskej stravy
Napriek prudkému nárastu vegánskej ponuky sú niektorí spotrebitelia stále odrádzaní od objednávania bezmäsitých jedál pri stolovaní. Správa uvádza nespokojnosť s "chuťou jedla", cenou a nedostatkom nasýtenia ako tri hlavné faktory pre ľudí, ktorí sa vyhýbajú jedlám na rastlinnej báze.
Keďže však analógy mäsa stále získavajú na popularite, reštaurácie vítajú vo svojom jedálnom lístku inovatívnejšie rastlinné ponuky. Očakáva sa, že iba rastlinné mäsové hamburgery v nasledujúcich štyroch rokoch zdvojnásobia svoj prienik a v roku 2025 prekonajú vegetariánske hamburgery.
zdroj: veganfoodandliving.com
