Starbucks Indonesia uvádza na trh vegánske mäsové sendviče

Kaviarne Starbucks v Indonézii zvýšili svoju ponuku rastlinnej ponuky.
Spoločnosť Starbucks Indonesia rozšírila svoj vegánsky sortiment pridaním dvoch nových možností do svojho jedálnička: rastlinný mäsový sendvič a vegánsky čokoládový malinový koláč.
Je to prvýkrát, čo hlavný kávový reťazec ponúka vegánsky sendvič na svojich indonézskych miestach. Miestna značka Green Rebel vyrába rastlinné mäso zo sójových bielkovín, ktoré neobsahujú GMO. K sendviču patrí vegánska barbecue omáčka a cibuľa.
Spoločnosť Starbucks Indonesia vo februári spolupracovala aj so spoločnosťou Green Rebel. Spoločnosti predstavili vegánske hovädzie mäso na 57 miestach, väčšinou na Bali a v Jakarte. Spoločnosť Starbucks predstavovala mäso v troch vegetariánskych jedlách: chlieb Focaccia, Sloppy Joes a Wellingtonské vrecká.
Vegánske jedlo v Indonézii
Starbucks nie je prvý, kto prispôsobil svoje jedálniček tak, aby uspokojoval rastúci dopyt Indonézie po rastlinných potravinách. Začiatkom tohto roka zaviedla spoločnosť Burger King Indonesia svoj burger Whopper na báze rastlín.
A v roku 2018 ohlásil sieť vegánskych hamburgerov so sídlom v San Franciscu plány na uvedenie na trh v Indonézii. Spoločnosť s názvom VeganBurg o rozhodnutí hovorila s Plant Based News .
Generálny riaditeľ spoločnosti VeganBurg Alex Tan uviedol: "Expanzia do zvyšku juhovýchodnej Ázie bola prirodzenou cestou založenou na láske regiónu k udržateľnosti a túžbe po kulinárskom zážitku založenom viac na rastlinách."
Nové vegánske možnosti Starbucks sú k dispozícii na 460 miestach v Indonézii.
zdroj: plantbasednews.org