Spotreba mäsa v Nemecku je najnižšia za posledných 30 rokov

Na Slovensku zje jeden človek za rok v priemere 70 kilogramov mäsa, v USA je to približne 120 kilogramov, ako je to v Nemecku?
Podľa predbežných informácií Federálneho informačného strediska pre poľnohospodárstvo (BZL) klesla spotreba mäsa na obyvateľa v roku 2021 v porovnaní s rokom 2020 na 55 kilogramov a teda na nové rekordné minimum od vypočítania spotreby v roku 1989. BZL udáva tendencie k ako možné dôvody poklesu spotreby mäsa rastlinnej výživy a zníženej spotreby mimo domova v reštauráciách, jedálňach alebo na podujatiach v dôsledku pandémie.
Pokles spotreby bol rovnako ako v minulom roku sprevádzaný poklesom dovozu mäsa, mäsových výrobkov a konzerv z ošípaných, hovädzieho a teľacieho mäsa o 6,8 percenta. Dovoz hydinového mäsa však zostal takmer konštantný.
Okrem toho sa vyviezlo a doviezlo menej živých zvierat: dovoz všetkých druhov zvierat klesol takmer o pätinu (19,6 percenta), vývoz klesol o jedno percento. V porovnaní s rokom 2020 sa "vyrobilo" o 2,4 percenta menej bravčového a o 1,6 percenta menej hovädzieho, teľacieho a hydinového mäsa.
Spotreba mäsa na obyvateľa klesla v roku 2021 v porovnaní s rokom 2020 o 2,1 kilogramu. Možnými dôvodmi poklesu spotreby mäsa môže byť trend rastlinnej stravy.
zdroj: vegan-news.de