Rastlinné nugety porazili kuracie nugety v najväčšom slepom teste na svete

05.07.2024

V prekvapivom zvrate sa rastlinné nugety prebojovali na vrchol v najväčšom slepom teste chuti, aký sa kedy uskutočnil.

Tento zaujímavý výsledok vychádza z komplexnej štúdie Food System Innovations (FSI) v rámci iniciatívy NECTAR. V najväčšej senzorickej analýze svojho druhu sa do správy "Taste of the Industry 2024" zapojilo 1 150 amerických karnistov, ktorí dôsledne testovali 45 rastlinných mäsových výrobkov v rôznych kategóriách, aby poskytli široký pohľad na preferencie spotrebiteľov v meniacom sa prostredí alternatív mäsa.

Caroline Cotto, riaditeľka NECTAR, vyjadrila svoje nadšenie zo zistení projektu: "Sme nadšení, že môžeme oficiálne odhaliť NECTAR a vydať sa na túto cestu smerom k udržateľnejšej a chutnejšej budúcnosti. Náš výskum podčiarkuje potenciál alternatívnych proteínových produktov nielen splniť, ale aj prekonať očakávania spotrebiteľov."

Pri hlbšom ponorení sa do kategórie nugetov správa priniesla niekoľko chrumkavých detailov: priemerné nugety na rastlinnej báze teraz dosiahli chuť a konzistenciu s tradičnými kuracími nugetami. V skutočnosti sa tieto bezmäsité kúsky nevyrovnali iba svojim živočíšnym náprotivkom – jednoznačne ich prekonali

Rastlinné nugety sú už chutnejšie

"Nebola to len jedna značka, ktorá prekonala výkonnosť. Viaceré značky prekonali chuť, čo je naozaj vzrušujúce," poznamenala Caroline Cotto v komentároch, ktoré zverejnil National Post. Účastníci uprednostňovali nugety vyrobené spoločnosťami Impossible Foods, MorningStar Farms, Quorn, Rebellyous Foods a Simulate.

Štúdia odhalila zmiešané výsledky v iných kategóriách, ako sú hamburgery, párky v rožku, slanina a kuracie jedlá, kde sa mnohé značky snažili splniť očakávania spotrebiteľov. Tento rozdiel podčiarkuje náročnosť výroby rastlinných potravín, ktoré skutočne napodobňujú svoje mäsové náprotivky v každom aspekte.

Správa zdôrazňuje, že aj keď sa niektoré rastlinné produkty, ako sú nugety, blížia k chuťovej parite so živočíšnymi produktmi, vo všeobecnosti zostáva značný priestor na zlepšenie. Chuť, textúra a vzhľad sú kľúčové oblasti, v ktorých spotrebitelia volajú po vylepšeniach. Vo svojich rastlinných výberoch túžia po výraznejších, mäsitejších a šťavnatejších príchutiach.

Pridávanie kusov zvierat do rastlinného mäsa

Je zaujímavé, že štúdia zistila, že zmiešané hamburgery, ktoré miešajú rastlinné zložky s inými prvkami, získali vyššie hodnotenie ako čisto rastlinné možnosti, čo poukazuje na preferenciu spotrebiteľov pre zmiešané zložky. To naznačuje prechodný priestor, kde by hybridné produkty mohli uľahčiť prechod od tradičných stravovacích návykov na rastlinné.

Max Elder, generálny riaditeľ FSI, uvažujúc o širších dôsledkoch týchto zistení, zdôraznil transformačný potenciál iniciatívy: "Presadzovaním produktov s vynikajúcou chuťou, posilnením postavenia značiek a spotrebiteľov pomocou poznatkov založených na údajoch a podporou partnerstiev v celom odvetví, Uvedenie spoločnosti NECTAR na trh je predzvesťou novej éry inovácií a spolupráce v oblasti alternatívnych proteínov.

Táto štúdia nielenže poukazuje na pokroky dosiahnuté v sektore rastlinného pôvodu, ale tiež mapuje cestu vpred a ukazuje, ako sa tieto produkty môžu vyvíjať, aby uspokojili a prekročili široké spektrum chutí a preferencií spotrebiteľov.

zdroj: totallyveganbuzz.com

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky