Nová štúdia: Laboratórne mäso bude tvoriť 40% spotreby mäsa

Podľa nového prieskumu je pravdepodobné, že mäso z bunečných kultúr bude tvoriť 40 percent budúceho príjmu mäsa.
Výskum publikovaný spoločnosťou Foods pod vedením Keri Szejddy, Ph. C., sa pýtal viac ako 2 000 Britov a 2 000 Američanov na to, ako sa môže zmeniť ich strava.
Budúcnosť príjmu mäsa
Väčšina účastníkov uviedla, že im nebolo známe mäso z bunečných kultúr. Ak sa im však predložil popis inovácie - priemerná odpoveď predpovedala, že mäso bez zabitia zvieraťa bude predstavovať asi 40 percent ich budúceho príjmu mäsa.
Navyše 40 percent spotrebiteľov uviedlo, že je u nich "veľmi" alebo "extrémne" pravdepodobné, že budú jesť mäso z bunečných kultúr.
"Lepšia alternatíva k priemyselnému poľnohospodárstvu"
Didier Toubia je spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Aleph Farms , ktorá si výskum objednala. Vo vyhlásení zaslanom spoločnosti PBN uviedol: "Aby sa toto očakávané prijatie zmenilo na skutočné modely spotreby v priebehu času, je nevyhnutné vyvinúť správne produkty založené na správnom riešení.
"Z dlhodobého hľadiska je víziou spoločnosti Aleph Farms poskytnúť lepšiu alternatívu k priemyselnému chovu dobytka, ktorý dnes predstavuje približne 70 percent globálnej produkcie mäsa."
Generačné rozdiely
Štúdia tiež zdôrazňuje generačný rozdiel, pokiaľ ide o postoje k mäsu kultivovanému v bunkách.
Zistilo sa, že 87-89 percent dospelých Generácie Z, 84-85 percent Millennialóv, 76-77 percent Generácie X a 70-74 percent Boomerov bolo aspoň trochu otvorených vyskúšať to.
Toubia potom dodal: "Na rozdiel od mladších horlivých osvojiteľov, staršia generácia sa zmene viac bráni.
"Sociálny dôkaz je pre nich dôležitý a chcú mať istotu, že produkt je bezpečný, funkčný a prospešný skôr, ako si ho osvoja. Preto sú transparentnosť a dôvera základnými kameňmi našej spoločnosti. "
zdroj: plantbasednews.org