Predaje vegánskeho Magnumu vzrástli medziročne o 75%. Spoločnosť mení zloženie

27.02.2025

Magnum ohlásilo zmenu svojho receptu na vegánsku zmrzlinu vo Veľkej Británii, pričom namiesto hrachového proteínu sa teraz používa sója.

Všetky tri príchute – Magnum Vegan Classic, Magnum Vegan Almond a Magnum Blueberry Cookie – budú teraz založené na sóji, pričom Magnum o novom recepte hovorí ako o "doteraz najzamatovejšej vegánskej zmrzline".

"Táto nová receptúra ​​na báze sóje nielenže prináša výnimočný chuťový zážitok, ale predstavuje aj významnú príležitosť pre maloobchodníkov, ako pomôcť zvýšiť predaj zmrzliny," uviedol vo vyhlásení Daniel Lythgo, Brand Manager, Magnum UK, Unilever. "Naše produkty neustále testujeme a vyvíjame, aby sme zákazníkom priniesli tie najpríjemnejšie zmrzlinové zážitky. Nie je tomu inak ani v prípade nášho vegánskeho sortimentu a testovanie so spotrebiteľmi ukázalo, že sa im náš nový recept na zamatovú vegánsku zmrzlinu a ponúkané príchute naozaj páčili."

Predaj vegánskej zmrzliny Magnum

Magnum prvýkrát uviedla na trh zmrzlinu bez mliečneho zloženia v roku 2018, pričom klasické a mandľové príchute boli pôvodne uvedené na trh vo Fínsku a Švédsku. Odvtedy sa rozšírili do niekoľkých krajín v Európe a USA.

Podľa Magnum zaznamenalo jej portfólio vegánskych zmrzlín výrazný rast, pričom za posledný rok vzrástlo o 75 percent. Väčšina tohto rastu sa pripisuje príchuti Blueberry Cookie, ktorá bola uvedená na trh vo februári 2024.

Magnum hovorí, že jeho nová receptúra ​​na báze sóje ponúka zlepšenú chuť a textúru a lepšie ju umiestňuje na zvýšenie predaja. Predaju podľa značky pomôže aj jej "pútavý" nový obal, ktorý zvýši viditeľnosť v regáli.

Nové balenia Magnum majú odporúčanú cenu 4,25 GBP (5,15 EUR) za každé balenie po troch. Magnum Almond je k dispozícii aj ako jedna tyčinka za 2,30 GBP (2,80 EUR).

zdroj: plantbasednews.org

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky