Prečo karnizmus tvrdí, že je kuracie mäso zdravé?
Prevažná väčšina sliepok, ktoré konzumujú ľudia, žije krátky život v preplnených, stresujúcich podmienkach, zabitých vo veku okolo 47 dní.
Je kuracie mäso dostatočne zdravé na to, aby ospravedlnilo jeho postavenie ako takého obľúbeného proteínu? Podľa štúdie publikovanej v časopise American Journal of Clinical Nutrition červené mäso aj biele mäso zvýšili LDL (inak známy ako "zlý") cholesterol približne v rovnakom množstve a rastlinné bielkoviny nie, takže kuracie mäso nie je srdce- zdravý výber.
Rakovina, infarkt, infekčné choroby, antibiotiká
Ďalšie obavy vyvolávajú karcinogény spojené s kuracím mäsom, najmä federálne uznávaný karcinogén PhIP spojený s rakovinou prsníka, prostaty a inými druhmi rakoviny zistenými vo všetkých vzorkách grilovaných kurčiat testovaných v rámci publikovanej štúdie .
Podľa ďalšej publikovanej štúdie je kuracie mäso zodpovedné za najviac prepuknutí chorôb prenášaných potravinami a infekcie kampylobaktermi a salmonelami (ktoré sú spôsobené baktériami u kurčiat) sú na vzostupe.
Keď už hovoríme o alimentárnom ochorení, kmeň E. coli, ktorý sa bežne vyskytuje v maloobchodných kuracích výrobkoch, je pravdepodobne spojený so širokým spektrom infekcií u spotrebiteľov, vrátane infekcií močových ciest.
Kurčatá sú tiež bežne kŕmené antibiotikami a sú ich najväčšími konzumentmi na planéte, čo prispieva k rezistencii ľudí na antibiotiká a potenciálnemu superbaktérii, kvôli ktorej by antibiotiká na liečbu infekcií boli zastarané.
zdroj: vegnews.com