Pre veľký dopyt sa v Austrálii otvára závod na výrobu vegánskeho mäsa

V austrálskom Sydney sa otvoril závod na výrobu rastlinného mäsa v hodnote 11 miliónov dolárov.
Spoločnosť ProForm Foods tvrdí, že v tomto podniku sa bude pod jej značkou MEET vyrábať 5 000 ton rastlinných produktov. Aktuálny sortiment MEET zahŕňa jedlá bez mäsa, ako sú kuracie kúsky, hovädzie prúžky, fašírky a hamburgery. Okrem toho sa v ňom uvádza, že v budúcnosti uvedú na trh "ďalšie nové produkty".
"Globálny líder"
Matt Dunn je generálny riaditeľ spoločnosti ProForm Foods. Jeho otec Stephen Dunn založil spoločnosť už v roku 2008. Podľa Business Insider Australia uviedol: " Sme neuveriteľne nadšení , že môžeme oficiálne otvoriť závod na výrobu rastlinného mäsa novej generácie v závode.
"Globálny dopyt po rastlinných produktoch vzrastá a naša austrálska inovácia vyhráva v chuti aj v štruktúre ... "S plánmi na globálnu expanziu, ktoré sa už pripravujú ... Očakávame, že sa z podniku stane globálny líder rastlinného mäsového priemyslu za 4,3 miliardy USD ...
"[Budeme] vytvárať nové pracovné miesta a rast vývozu v Sydney a po celej krajine."
"Austrálska výroba"
Rastlinný závod na výrobu mäsa, ktorý má údajne 1 600 metrov štvorcových, bude využívať 70 percent austrálskych surovín. Okrem toho ju otvorila spolková ministerka priemyslu, vedy a inovácií Karen Andrews.
Povedala: "Austrálčania chcú kúpiť austrálsku výrobu a svet chce aj naše jedlo. Ďalším rozširovaním tejto oblasti výroby môžeme vytvoriť viac pracovných miest pre Austrálčanov. "Toto je vynikajúci príklad zvyšovania hodnoty pre náš hrdý poľnohospodársky priemysel a popri našich výrobcoch mäsa."
Rastlinný mäsový priemysel
Európsky trh s mäsom a mliečnymi výrobkami založený na rastlinách podľa správ zasiahne do roku 2025 7,5 miliardy EUR. Spoločnosť ING zverejnila svoj rast alternatív mäsa a mliečnych výrobkov, ktorý podnecuje európsky potravinársky priemysel .
Uvádza sa v ňom, že trh s alternatívami k mäsu a mliečnym výrobkom zaznamenáva "rýchly rast" o 10 percent ročne. To znamená, že zaujíma zvýšený podiel na celkovom trhu s mäsom a mliečnymi výrobkami.
Navyše sa uvádza, že za posledné desaťročie sa maloobchodný predaj alternatív k mäsu a mliečnym výrobkom v EÚ a Veľkej Británii viac ako zdvojnásobil.
zdroj: plantbasednews.org
