Nový prieskum: Vegáni uprednostňujú vegánske označenia pred mätúcimi

10.04.2024

Štúdia Vegan Food & Living ukazuje, že nakupujúci by radšej mali svoje jedlo označené ako vegánske, nie ako rastlinné alebo bezmäsité.

Každý rok tu vo Vegan Food & Living organizujeme Veľký vegánsky prieskum, ktorý skúma stav v rámci vegánskeho hnutia. Pýtame sa 1000 vegánov, ako sa cítia vo všetkom od kvality produktov zo supermarketov až po ich názor na klimatické zmeny a poľnohospodárstvo .

Veľký vegánsky prieskum 2024 položil otázku: "Ako uprednostňujete, aby bolo vaše jedlo označené?" a výrazných 74 % účastníkov uviedlo, že uprednostňujú výraz vegánske, nie rastlinné.

Veľký vegánsky prieskum 2024: Výzva na jasnejšie označovanie

Výsledky Veľkého vegánskeho prieskumu 2024 ukazujú, že tí, ktorí dodržiavajú vegánsku stravu a životný štýl, uprednostňujú istotu, ktorú poskytuje označenie vegánske jedlo .

"Rastlinný" sa často považuje za "zriedenú" verziu vegánstva, pričom ľudia tento termín niekedy používajú na označenie stravy bohatej na rastliny, ktorá stále obsahuje niektoré živočíšne produkty, ako je med.

Tu vo Vegan Food & Living sme našli produkty používajúce výraz rastlinné, ktoré obsahujú med v zložkách. Niektoré produkty tiež používajú slovo "rastlina" alebo obsahujú zelené značky alebo motívy listov, ktoré môžu viesť kupujúcich k presvedčeniu, že sú vhodné pre vegánov.

"Nakupovanie môže byť náročná práca, keď ste vegán," hovorí Holly Johnson, redaktorka Vegan Food & Living . "Sušené mlieko často číha na miestach, kde by ste ho nečakali, ako sú napríklad rôzne chrumky , takže nie je prekvapujúce, že vegáni chcú označovanie, ktoré jasne ukazuje, či výrobok neobsahuje žiadne živočíšne produkty."

Certifikácia vegánskych potravín

Keď hľadáte uistenie o označovaní potravín, hľadajte ochrannú známku Vegan Society's Vegan Trademark alebo iné logá, ako je označenie Vegan V-Label Európskej vegetariánskej únie alebo označenie Vegan Approved od The Vegetarian Society .

Je však potrebné poznamenať, že tieto logá nezohľadňujú krížovú kontamináciu počas výroby potravín, čo je obzvlášť dôležité pre tých, ktorí dodržiavajú vegánsku stravu kvôli potravinovým alergiám. Ak máte obavy z vegánskych potravín a alergénov , Agentúra pre potravinové štandardy vám odporúča, aby ste si dali pozor na označenie preventívnych alergénov (PAL).

zdroj: veganfoodandliving.com

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky