Nová štúdia: V Českej republike rastie popularita vegánstva

Nová štúdia uvádza nárast popularity rastlinnej stravy v Českej republike, keď si ľudia chcú zlepšiť svoje zdravie a pomôcť planéte.
Zatiaľ čo výskum zistil rastúcu vôľu znížiť spotrebu mäsa u mladších vekových skupín, zistilo sa tiež, že českí ľudia nie sú primárne "pro-rastlinní".
Hlavný faktor? Zdravie.
Zo spýtaných spotrebiteľov 20 percent uviedlo, že očakávajú, že v budúcnosti znížia príjem mäsa - a hlavným faktorom bolo zlepšenie ich zdravia.
Štúdiu trhu uskutočnila spoločnosť Agricultural Economics Society (AES). AES tvrdí, že nárast popularity nie je vedený iba spotrebiteľmi a že veľké obchodné reťazce vyvíjajú svoje vlastné produktové rady založené na rastlinách.
Rast
Začiatkom tohto mesiaca sa vďaka výskumu aplikácie pre vegánske a vegetariánske jedlá HappyCow sa Česká republika umiestnila medzi prvými tromi, pretože tu boli reštaurácie, ktoré sú najviac vegetariánske na počet obyvateľov v Európe.
Expats.Cz tvrdí, že za posledné štyri roky došlo k nárastu počtu miestnych reštaurácií, ktoré uprednostňovali bezmäsité jedlá.
Správy Českej vegánskej spoločnosti z minulého roku predpovedali nárast rastlinnej stravy - ukazujú, že 30 percent ľudí plánuje konzumovať viac rastlín. Zistilo tiež, že 45 percent respondentov sa domnievalo, že živočíšne poľnohospodárstvo negatívne ovplyvňuje planétu.
Vzostup v celej Európe
Viac vegánska strava sa stala ľahko dostupnou v celej Európe v posledných rokoch, od expanzie Burger King do výrobnej továrne Beyond Meat, ktorá bola otvorená v Holandsku v tomto roku.
Štatistiky Vegánskej spoločnosti ukazujú medzi rokmi 2016 a 2019 raketový rast v oblasti vegánskych jedál a nápojov v celej Európe.
zdroj: plantbasednews.org