Nová štúdia: Časť ľudí ktorí jedia mäso, má odpor k mäsu

Skupina všežravcov zhodnotila obrázky mäsa v priemere asi dvakrát nechutnejšie, v porovnaní s obrázkami jedál bohatých na sacharidy, ako je chlieb, hranolky a ryža.
Podľa novej štúdie je "prekvapivým" počtom všežravcov mäso "odporné". Vedci z univerzity v Exeteri ukázali obrázky jedla viac ako 700 ľuďom vrátane všežravcov, flexitaristov a vegetariánov.
Znechutený mäsom
Zistili, že asi sedem percent požieračov mäsa (15 percent flexitaristov a tri percentá všežravcov) malo pri zobrazovaní obrázkov mäsových jedál "dosť silnú reakciu znechutenia".
Tieto obrázky zobrazovali jedlá bežne konzumované vo Veľkej Británii, ako je pečené kura a slanina.
"Spotreba mäsa sa čoraz viac považuje za neudržateľnú, nezdravú a neetickú a mnoho ľudí chce jesť menej mäsa."
Elisa Becker, študentka postgraduálneho výskumu
Elisa Becker je študentkou postgraduálneho výskumu na univerzite Exeter. Povedala: "S prekvapením sme zistili, že toľko ľudí je zhnusených mäsom - dokonca aj ľudia, ktorí mäso jedia stále. "Naše výsledky nevysvetľujú, prečo títo ľudia jedia mäso." Je ale možné, že tu zohrávajú svoju úlohu aj zvyky, rodinné a kultúrne tradície.
Aby mohli byť účastníci klasifikovaní ako "dosť silne" znechutení z mäsa, museli stupne znechutenia hodnotiť šesť obrázkov mäsa bližšie k "veľmi" ako "vôbec". Dôkaz znechutenia mäsa museli preukázať aj prostredníctvom úlohy rýchlej reakcie.
Štúdia bola publikovaná v Appetite. Dospela sa k záveru, že znechutenie z mäsa malo koreláciu k tým, ktorí za posledných šesť mesiacov znížili jeho príjem.
"Pomôžte ľuďom znížiť príjem mäsa"
"Dúfame, že tieto informácie nám pomôžu vyvinúť nové intervencie, ktoré pomôžu ľuďom znížiť príjem mäsa," dodala profesorka Natalia Lawrence .
"Nie každý chce znížiť spotrebu mäsa." Ale pre tých, ktorí to robia, pracujeme na počítačových úlohách, ktoré by im mohli pomôcť zábavnou formou využiť silu znechutenia.
"Je dôležité poznamenať, že naša štúdia nestanovuje príčinné súvislosti." Je teda potrebný ďalší výskum, aby sa zistilo, či znechutenie mäsom spôsobuje, že ľudia jedia menej mäsa ... Alebo či vyhýbanie sa mäsu umožňuje rozvoj alebo vyjadrenie týchto negatívnych emocionálnych reakcií. "
zdroj: plantbasednews.org