Nová správa uvádza, že tretina ľudí v USA sú „väčšinou vegetariáni“

Podľa novej správy si rastlinná strava nárokuje priestor na pultoch supermarketov ako nikdy predtým, pričom rastie počet ľudí, ktorí uprednostňujú vegánske a vegetariánske jedlá.
Správa
Inštitút dobrého jedla, medzinárodná nezisková organizácia, práve vydal správu o stave priemyslu za rok 2020: Rastlinné mäso, vajcia a mliečne výrobky.
Správa poukázala na prieskum spoločnosti Mattson z júna minulého roku, ktorý zistil, že 32 percent respondentov sa označilo za "väčšinou vegetariánov" alebo že aktívne znižujú spotrebu živočíšnych produktov.
Takmer 60 percent spotrebiteľov sa navyše domnieva, že rastlinná strava je "zásadnou zmenou v spôsobe stravovania", uvádza sa v správe, že "bude pokračovať dlho". A ďalších 25 percent spotrebiteľov verí, že zásadný posun bude pokračovať navždy.
"Inými slovami, viac ako 80 percent amerických spotrebiteľov sa domnieva, že nedávny posun k rastlinnej strave je významnou a dlhotrvajúcou zmenou," uvádza sa v správe.
Prečo ľudia jedia rastlinné potraviny?
K bezmäsitým potravinám vedú ľudí rôzne dôvody-najmä zdravie, dobré životné podmienky zvierat a životné prostredie. Mintelova štúdia z minulého roku zistila, že 56 percent amerických spotrebiteľov sa zo zdravotných dôvodov rozhoduje pre bielkoviny rastlinného pôvodu .
A 16 a 13 percent si vyberá bielkoviny rastlinného pôvodu z dôvodu udržateľnosti a dobrých životných podmienok zvierat. Tieto postoje sa však môžu meniť. Údaje spoločnosti Mattson zistili, že počet ľudí, ktorí zo zdravotných dôvodov jedia viac rastlinných potravín, klesá-z 82 percent v roku 2018 na 65 percent v roku 2020.
Medzitým vzrástli tie, ktoré sú poháňané environmentálnymi dôvodmi , z 31 percent v roku 2018 na 48 percent v roku 2020. Zdá sa, že trend sa nespomaľuje. Rachel Dreskin, generálna riaditeľka Asociácie rastlín založených na potravinách, v správe odhalila svoje predpovede pre tento sektor.
Povedala: "V roku 2021 budeme naďalej svedkami neuveriteľných inovácií prakticky v každej kategórii rastlinných potravín. Inovácie budú podporované rastúcim záujmom investorov a ich chuťou zo strany spotrebiteľov, najmä mileniálov a Gen Zers, ktorí poháňajú tento rast. "
zdroj: plantbasednews.org