MeliBio dostalo strategické investície do transformácie medového priemyslu
Americký výrobca medu bez včiel MeliBio získal strategickú investíciu od Future Food Fund, pobočky rizikového kapitálu japonského distribútora potravín Oisix.
Financie sa použijú na podporu poslania MeliBio transformovať medový priemysel. Med bez včiel MeliBio sa vyrába pomocou rastlinnej vedy a precíznej fermentácie. Produkovaním medu bez inváznych včiel produkt pomáha chrániť populácie divých včiel, ktoré sú životne dôležité pre zachovanie biodiverzity a prirodzených biotopov. Rastlinný med by tiež mohol pomôcť zlepšiť odolnosť dodávateľského reťazca.
Investícia prichádza v čase, keď vlajkový produkt MeliBio, Mellody, zaznamenáva rýchly rast v USA. Značka nedávno vstúpila do partnerstva v oblasti stravovania s Palmetto Superfoods a Joyride Pizza v Kalifornii, spolu s Moto Pizza v Seattli. Okrem toho spoločnosť MeliBio rozšírila svoju distribúciu v celej USA prostredníctvom veľkých sietí, ako sú KeHE, UNFI, Greco and Sons vlastnené spoločnosťou Sysco a ACE Natural.
"Táto investícia od Future Food Fund je pre MeliBio vzrušujúcim krokom vpred," povedal Darko Mandich, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ MeliBio. "Dokonale sa to zhoduje s naším poslaním nie len transformovať medový priemysel, ale mať aj merateľný vplyv na biodiverzitu a životné prostredie. Pri rozširovaní sme hrdí na to, že môžeme prispieť k ochrane divých druhov včiel a zvráteniu škodlivých environmentálnych praktík, ktoré ich ohrozujú.
S každou lyžicou Mellody sa každý stane skutočným hrdinom pri ochrane našich vzácnych včiel."
MeliBio v EÚ
Minulý mesiac si MeliBio zabezpečilo patent v Nemecku, ktorý chráni svoju metódu replikácie medu s rastlinnými zložkami, keď sa spoločnosť pripravuje na ďalšiu expanziu v rámci EÚ. Medová alternatíva bola predtým uvedená na trh v predajniach Hofer v Rakúsku a Švajčiarsku začiatkom tohto roka pod názvom "Vegan Hanny" .
V marci spoločnosť MeliBio oznámila strategickú spoluprácu s platformou kontinuálnej fermentácie Pow.Bio s cieľom vystupňovať svoje schopnosti presnej fermentácie. Partnerstvo bolo opísané ako kritická fáza v úsilí MeliBio o zväčšenie, ktorá umožňuje produkciu včelích bielkovín a enzýmov prostredníctvom fermentačných technológií.
"Naša závislosť na včelách riadených pri produkcii medu tlačí pôvodných opeľovačov na pokraj," povedal Mandich minulý rok vegconomist . "Nadmerné množstvo obhospodarovaných včiel narúša prirodzenú rovnováhu, čo vedie k zníženiu diverzity a množstva voľne žijúcich opeľovačov. Medový priemysel musí čeliť týmto ekologickým výzvam priamo. Musíme sa posunúť za konvenčné postupy, ktoré zachovávajú gentrifikáciu opeľovačov, a preskúmať inovatívne, udržateľné riešenia. Jedným z takýchto riešení je investícia do technológie, ktorá umožňuje produkciu medu bez spoliehania sa na masovo spravované včelstvá."
zdroj: vegconomist.com