Laboratórne mäso si kúpite už aj v Číne
Hongkong vykročil vpred ako prvý región v Číne, ktorý prijal revolučnú potravinársku technológiu pestovaného mäsa .
Vow, austrálsky startup v oblasti potravinárskych technológií, priniesol svoje pestované produkty z japonských prepelíc na trh v Hongkongu. Vlajková loď značky Vow z pestovaného mäsa, Forged Parfait, už zaznamenala úspech v Singapure . Parfait je paštéta vyrobená z pestovaného mäsa (tiež známeho ako kultivované mäso), aby sa vytvorilo mäso z prepelíc bez porážky.
Vow teraz priniesol produkt do The Aubrey v Mandarin Oriental v Hong Kongu. Kultivované mäso od Vow na foie-gras, Forged Gras, je dostupné aj v Singapure a Hong Kongu. Gras je podľa Vowa "bohato uspokojujúcim zážitkom z "tučnej pečene".
Mäso pre celú Čínu
Zdá sa, že prielom spoločnosti Vow s regulačným schválením od Singapurskej potravinovej agentúry otvoril dvere k získaniu súhlasu aj z Hongkongu, ktorý má prísne normy dodržiavané ministerstvom hygieny potravín a životného prostredia v Hongkongu. Generálny riaditeľ spoločnosti Vow George Peppou povedal, že schopnosť predávať v Singapure je "dôležitým dôkazom".
Zatiaľ čo pestované mäso ešte nebolo schválené pre Čínu ako celok, existujú pozitívne signály, že ide skôr o otázku kedy, než či. Čínska vláda zriadila vedecké inovačné centrum zamerané na pestované mäso, čo ukazuje, že existuje veľký záujem a že pokrok tejto potravinárskej technológie je starostlivo monitorovaný.
Organizácia GFI APAC pracuje na spolupráci medzi singapurskými a čínskymi potravinárskymi vedcami. Kultivovaná prepelica, ktorá sa dostala do Hongkongu, predstavuje prelom v cieli skupiny urýchliť vývoj technológie pestovaného mäsa v súlade s regulačným zákonom.
Kultivované mäso
Kultivované/laboratórne mäso je forma proteínu vytvorená vedcami, ktorí kultivujú živočíšne bunky v laboratóriu. Je to proces, ktorý obchádza kruté a ekologicky deštruktívne metódy, ktoré sa vyskytujú na bitúnkoch a v tradičnom priemysle živočíšnej výroby, a má potenciál zachrániť životy biliónov hospodárskych zvierat .
Kultivované mäso kopíruje chuť a štruktúru skutočného mäsa a tiež rieši environmentálne problémy súvisiace s potravinami a globálnu potravinovú bezpečnosť.
zdroj: plantbasednews.org