JUST Egg v regáloch supermarketov v Európe do konca roka 2021

Kalifornské JUST Egg by malo byť v regáloch supermarketov v Európe do konca roku 2021, ak pôjde všetko podľa plánu.
Vegánska náhrada vajec je vyrobená z bielkovín z fazule mungo a je dodávaná v tekutej forme, ktorá sa pripravuje ako pravé vajce v praženici, omeletách, koláčoch...
Po uvedení na americký trh v roku 2019 produkt explodoval na popularite ako realistická alternatíva k vajciam. Teraz si značka kladie za cieľ priniesť do Európy svoju náhradu vajec a stať sa "najviac konzumovaným vajcom na svete".
Generálny riaditeľ Josh Tetrick vysvetlil výhody JUST Egg:
"Je to zdravšie, kurča už nepotrebuješ." Aby ste mohli zjesť zviera, musíte zabíjať, musíte používať antibiotiká, musíte klčovať dažďový prales. Alebo to možno tak bývalo, už to tak nie je. "
Kultivované kuracie mäso
Značka JUST Egg, Eat Just, vyvinula aj ďalšie inovatívne náhrady živočíšnych produktov. Okrem tekutého "vajíčka" spoločnosť tiež vyrába vegánsku majonézu a nedávno vyvinuté kultivované kuracie mäso .
Kultivované mäso (vytváranie mäsa pomocou živočíšnych buniek pestovaných v bioreaktoroch) sa vyrába už niekoľko rokov po celom svete a teraz ho "prelomila" kalifornská značka.
Laboratórne "kuracie sústa" spoločnosti sa práve dostali na trh v Singapure po tom, čo v decembri 2020 prešli kontrolou bezpečnosti. Tetrick vysvetlil rozhodnutie pracovať na kultivovanom mäse: "Dúfam, že to v nasledujúcich niekoľkých rokoch povedie k svetu, kde väčšina mäsa nevyžaduje zabitie jedného zvieraťa alebo zbúranie jediného stromu."
Aj keď niektorí vegáni a vegetariáni tvrdia, že laboratórne vypestované mäso nie je bez krutosti, desiatky spoločností sa usilujú vyvinúť kultivované kuracie, hovädzie a bravčové mäso. Podľa ich názoru výroba laboratórneho mäsa zníži dopad tradičného chovu zvierat na klimatickú krízu a vytvorí zdravšie a čistejšie mäso.
zdroj: veganfoodandliving.com