Hovädzie mäso „zabíja planétu“ píšu mainstreamové médiá

"Ak chcete vo svojej strave urobiť jednoduchú zmenu, aby ste chránili životné prostredie, nemôžete urobiť nič, čo by sa blížilo vynechaniu hovädzieho mäsa"
Produkcia hovädzieho mäsa v USA je škodlivá pre životné prostredie. Malo by sa to častejšie nahrádzať rastlinnými alternatívami, uvádza sa v stanovisku v Los Angeles Times .
Novinár informoval čítanosť spravodajského magazínu o počte 1,3 milióna, že prechod na rastlinnú stravu by "zmysluplne prispel" k zmene podnebia.
Rastlinná popularita
Tento článok citoval profesora výskumu Gidona Eshela, ktorý tvrdil, že viac spotrebiteľov akceptuje rastlinné alternatívy. Je to v súlade s rastúcimi obavami o životné prostredie.
Eshel dodal: "Ak chcete vo svojej strave urobiť jednoduchú zmenu, aby ste chránili životné prostredie, nemôžete urobiť nič, čo by sa blížilo vynechaniu hovädzieho mäsa."
Američania sú veľkými spotrebiteľmi hovädzieho mäsa a to sa "čoskoro nezmení", článok pokračoval. Teraz, keď sú spotrebitelia svedkami klimatickej krízy, nastáva v celej krajine "nová naliehavosť".
Veľkochovy
Zdá sa, že odvetvie veľkochovov sa "snaží zahmlievať" environmentálne dopady výroby hovädzieho mäsa, dodal článok.
Štúdia podporená americkým priemyselným odvetvím veľkochovov tvrdila opak. V ňom spotrebitelia z ekonomického hľadiska uprednostňovali živočíšnu produkciu pred rastlinnou.
Toto odvetvie "dávalo spotrebiteľom povolenie vyhnúť sa zmenám v stravovaní". Robia to tak, že konzumáciu mäsa nevnímajú tak vážne, ako by to mohli povedať "otravní objímači stromov", tvrdí článok.
Tento článok však obsahoval aj citácie iného výskumného pracovníka, ktorý tvrdil, že živočíšne poľnohospodárstvo nie je "klimatickým darebákom", ako si väčšina myslí.
Ďalšie štúdie dokazujú presvedčivé dôkazy o tom, že živočíšne poľnohospodárstvo je jedným z popredných producentov ročných emisií skleníkových plynov.
Zmena podnebia
"V najbližšej dobe nebudem vegán."
"Ale ak bude stačiť výmena jedného hamburgera za mesiac alternatívou založenou na rastlinách, je to potrebné na to, aby sme zmysluplne prispeli k boju proti zmene podnebia, áno, môžem to urobiť.
"Okrem toho, ako sa neustále zlepšujú rastlinné mäsové výrobky, pravdepodobne už zanedlho ani rozdiel nezistíme", uzavrel článok.
zdroj: plantbasednews.org