Gordon Ramsay: Stávam sa vegánom

28.07.2021

Sociálne médiá boli v marci šokované, keď sa Gordon Ramsay vybral na Instagram, aby oznámil, že prechádza na vegánstvo . 

"Ahojte, tu je Gordon. Musím sa vám priznať. Po troch desaťročiach varenia, stovkách a tísícoch hodinách za sporákom sa stávam vegánom."

Ale je to naozaj tak? Pamätajte, že ide o tú istú osobu, ktorá kedysi vyhlásila skratku pre PETA, najväčšiu medzinárodnú advokačnú skupinu pre práva zvierat, na "Ľudia, ktorí jedia chutné zvieratá"

Odhalenie na konci svojho marcového príspevku na Instagrame, ktorý ponúkol recept na vegánsky steak inšpirovaný steakom, ukazuje sa, že Ramsay v skutočnosti neprisahá, že nebude jesť mäso úplne-ale ako naznačujú nedávne správy, jeho predchádzajúci nekompromisný postoj k rastlinám jesť môže byť zjemňujúci. 

Ako informoval Delish , Ramsay začína začleňovať viac rastlinných možností do ponúk vo svojich reštauráciách, ako aj do vlastnej stravy. To je obrovský obrat pre šéfkuchára, ktorý kedysi povedal denníku Daily Mirror, že jeho najväčšou nočnou morou by bolo, keby sa z jeho detí stali vegetariáni.

Ramsayho deti inšpirovali zmenu jeho srdca

Zdá sa, že Ramsayho deti a ich stravovacie návyky boli veľkým faktorom pri dosahovaní zmeny srdca, ako uviedol Delish. Boli to jeho deti a narastajúca túžba vyberať zdravšie jedlá počas jeho denného programu. 

Jednou z jeho prvých zmien životného štýlu bola výmena mliečnych výrobkov za ovsené mlieko v smoothies, ktoré často konzumuje, namiesto plných jedál - a teraz má partnerstvo so spoločnosťou Silk. "V náročnom období, ktoré som mal v pláne, bolo každodenné vyradenie mliečnych výrobkov z mojej stravy absolútne zásadné," uviedol pre publikáciu.

A potom je tu aj finančná motivácia. Podľa Plant Proteins sa asi 6% populácie USA identifikuje ako vegánska. To je nárast o 500% od roku 2014. Z pohľadu reštaurátora má zmysel uspokojovať túto rastúcu zákaznícku základňu. Reštaurácia Gordon Ramsay sa venuje celej sekcii predvádzaniu rastlinných možností v podpisových jedálňach šéfkuchára. 

Ako povedal Ramsay pre Delish: "Kreativita na rastlinnej báze je rovnako dôležitá ako varenie rýb alebo mäsa ... Z pohľadu reštaurátora by som mohol vidieť kreatívnejší dopyt po nej (varenie na rastlinnej báze). 

zdroj: mashed.com  thebeet.com

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky