České vegánske mäsiarstvo Bezmasna v správach na Slovensku
Česká republika bola pred Slovenskom vždy napred. Či už v ekonomickej oblasti, ľudskoprávnej a samozrejme aj v oblasti vegánstva a vegánskeho aktivizmu. Mäsiarstvo Bezmasna nám to pripomína.
Televízia Markíza ukázala vo svojej reportáži, ako sa darí vegánskemu mäsiarstvu vo svete karnizmu v takej malej krajine, ako je Česká republika:
"Na prvý pohľad to vyzerá ako klasické mäsiarstvo, alebo predajňa lahôdok. Mäso by ste tu ale hľadali márne. Všetky produkty, ktoré sú na pultoch a sú na nerozoznanie od tradičných jaterníc, šuniek, či tlačeniek, tu vyrábajú výlučne z rastlinných alternatív.
Majitelia tohto vegánskeho mäsiarstva využívajú lokálne suroviny a navyše dbajú aj ekologické balenie. K vegánstvu (nezabíjať) nikoho nenútia. Tvrdia, že ich cieľom je osviežiť jedálniček zákazníkov. Za svoj nápad si vraj dokonca vyslúžili už aj pochvalu od mäsiara."
zdroj: Televízia Markíza