Burger King otvára svoju prvú reštauráciu bez mäsa v Nemecku

03.06.2021

Gigant rýchleho občerstvenia Burger King otvára budúci týždeň na obmedzený čas svoju prvú reštauráciu úplne bez mäsa  v Kolíne nad Rýnom v Nemecku.

Nový vegánsky podnik tohto giganta rýchleho občerstvenia má otvoriť svoje brány iba na štyri dni od 7. júna do 11. júna. Reťazec sa opäť spojil s vegetariánskou mäsovou spoločnosťou The Vegetarian Butchers a vytvoril jej bezmäsité menu.

Rastlinné menu bude obsahovať vegánske verzie originálnych možností Burger King, ako sú Plant-Based Whopper, Plant-Based Nuggets a dokonca aj nový Plant-Based Whopper Wrap.

Burger King a vegetariánsky mäsiar 

Alternatívni producenti mäsa Vegetariánski mäsiari (The Vegetarian Butcher) v priebehu rokov spolupracovali s Burger King na vývoji a rozšírení rastlinnej ponuky reťazca.

Táto spolupráca znamenala, že podniky Burger King po celom svete, ako napríklad Mexico, Čína, Nemecko a Veľká Británia, sú teraz schopné ponúknuť svojim zákazníkom rastlinné alternatívy.

Stránka Burger King Germany navyše vysvetľuje, že nové rastlinné menu nie je určené iba pre vegánov. Chcú povzbudiť flexitaristov a jedákov mäsa k ich novému menu a sľubujú, že "každý si príde na svoje s naším exkluzívnym rastlinným jedlom".

Aj keď sa Burger King pripravuje jedlo na báze rastlín so svojimi hamburgermi, nie je známe, či BK bude bez mliečnych výrobkov.

Burger King smeruje k rastlinnej strave

Za posledný rok sa Burger King začal venovať vytváraniu alternatív vhodných pre vegánov a je na misii zameranej na vytvorenie zelenej budúcnosti.

Posledný krok prichádza od spoločnosti Burger King UK po vydaní prvého vegánsky certifikovaného Vegan Royale. Okrem toho sa spoločnosť BK zaviazala, že do roku 2025 recykláciou 100% svojich obalov vo všetkých obchodoch zníži odpad, stane sa energeticky efektívnym a tiež zníži použitie plastov. Najväčším sľubom je samozrejme plán spoločnosti Burger King na 50% rastlinnú výrobu do roku 2031.

Generálny riaditeľ BK Alasdair Murdoch vysvetlil : "Bude menej mäsových výrobkov? Nakoniec by ste povedali áno. "Postupom času sa množstvo hovädzieho mäsa, ktoré predávame a podieľa sa na celkových predajoch, klesá."

Je povzbudzujúce vidieť výrobcov hovädzieho mäsa, ktorí uznávajú posun v dopyte a chápanie hovädzieho mäsa nie je budúcnosť . Tešíme sa, že sa ďalšie veľké mená adaptujú na rastlinný spôsob života.

zdroj: veganfoodandliving.com

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky