Britom sa nechce zabíjať zvieratá. Produkcia mäsa klesá

21.06.2021

V dôsledku kombinácie COVID-19 a Brexitu postihuje britský mäsový priemysel nedostatok pracovných síl, pretože migranti z EÚ zostávajú doma.

Keď sa mäsovým priemyslom Spojeného kráľovstva prehnali problémy s prácou, niektoré odvetvia hlásia pokles počtu zabitých zvierat. Je to dôsledok COVID-19 aj Brexitu. Podľa Britskej rady pre hydinu (BPC) producenti mäsa čelia pri preprave potravín cez hranice EÚ "neprekonateľným ťažkostiam".

Sektor hydiny teraz iba tento týždeň hlási zníženie počtu zabitých zvierat o desať percent .

Britský mäsový priemysel

Toto číslo bolo zverejnené v správe BBC , ktorá tvrdí, že mnoho z porážok hydiny v priemysle robia migranti z EÚ s nízkou kvalifikáciou, ktorí pracujú v Británii.

Vo Veľkej Británii je ročne zvyčajne zabitých a zabalených okolo jednej miliardy vtákov. Keďže sa však veľa pracovníkov z EÚ vrátilo domov kvôli brexitu a pandémii, mäsový priemysel začal hlásiť problémy s náborom.

V boji proti tomu sa producenti mäsa snažia zvyšovať mzdy, uviedol pre spravodajský server BPC. BPC navyše vyzýva vládu, aby zmiernila pravidlá s cieľom povzbudiť pracovníkov EÚ, aby sa vrátili späť na palubu.

zdroj: plantbasednews.org

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky