Britom sa nechce zabíjať zvieratá. Produkcia mäsa klesá

V dôsledku kombinácie COVID-19 a Brexitu postihuje britský mäsový priemysel nedostatok pracovných síl, pretože migranti z EÚ zostávajú doma.
Keď sa mäsovým priemyslom Spojeného kráľovstva prehnali problémy s prácou, niektoré odvetvia hlásia pokles počtu zabitých zvierat. Je to dôsledok COVID-19 aj Brexitu. Podľa Britskej rady pre hydinu (BPC) producenti mäsa čelia pri preprave potravín cez hranice EÚ "neprekonateľným ťažkostiam".
Sektor hydiny teraz iba tento týždeň hlási zníženie počtu zabitých zvierat o desať percent .
Britský mäsový priemysel
Toto číslo bolo zverejnené v správe BBC , ktorá tvrdí, že mnoho z porážok hydiny v priemysle robia migranti z EÚ s nízkou kvalifikáciou, ktorí pracujú v Británii.
Vo Veľkej Británii je ročne zvyčajne zabitých a zabalených okolo jednej miliardy vtákov. Keďže sa však veľa pracovníkov z EÚ vrátilo domov kvôli brexitu a pandémii, mäsový priemysel začal hlásiť problémy s náborom.
V boji proti tomu sa producenti mäsa snažia zvyšovať mzdy, uviedol pre spravodajský server BPC. BPC navyše vyzýva vládu, aby zmiernila pravidlá s cieľom povzbudiť pracovníkov EÚ, aby sa vrátili späť na palubu.
zdroj: plantbasednews.org