Bill Gates čipuje vegánske hamburgery
Konšpiračná scéna nie je úplne typická vo vegánskej oblasti, kde kraľuje skôr ezo scéna. Nájdu sa však aj šialené konšpiračné teórie ako je táto.
Producentka na americkom krajne pravicovom spravodajskom kanáli Newsmax tvrdila, že vegánske hamburgery obsahujú mikročipy implantované Billom Gatesom. Počas debaty o skutočných hamburgeroch verzus rastlinné Impossible Burgers mala producentka Ilona Braverman niekoľko pochybných názorov, o ktoré by sa chcela podeliť.
Oslovil ju Eric Bolling, moderátor relácie Newsmax The Balance, o tom, či je alebo nie je možné okúsiť rozdiel medzi nimi . "Toto však nie je o chuti. Ide o to vedieť, že jete niečo, čo bolo vyrobené v laboratóriu," povedala Braverman.
Dodala: "Chcem zjesť niečo z toho, čo je skutočné, to je skutočná vec, ktorá prišla zo Zeme, planéty, ktorá bola v skutočnosti určená na to, aby sme jedli. Nie z laboratória, ktoré je vyrobené z neviem čoho - vyrobeného z chemikálií, implantovaných čipmi... Nechcem jesť tanier falošného mäsa Billa Gatesa."
Aj keď Bolling súhlasil s Bravermanovej názorom, že nechceme jesť mäso vypestované v laboratóriu, poukázal na to, že Imbossible Burgers sú založené na sóji. Povedal, že sú stále vyrobené z vecí, ktoré "pochádzajú zo Zeme".
Aby sa predišlo všetkým pochybnostiam, Bill Gates absolútne nerobí mikročipy vegánske hamburgery. Jednou z najpopulárnejších anti-vaxových konšpiračných teórií počas pandémie bolo, že bývalý šéf Microsoftu nejakým spôsobom mikročipoval ľudí prostredníctvom vakcíny, aby ich sledoval . Čo bolo, samozrejme, úplne nesprávne.
Gates sa však do vývoja vegánskeho hamburgera do istej miery zapojil. Burger vyrobený v laboratóriu, vytvorený v roku 2016, bol vynálezom šéfkuchára Momofuku Davida Changa a spoločnosti Impossible Foods so sídlom v Silicon Valley, ktorá mala podporu spoločností Google Ventures, UBS a Gates.
Jeho zoznam zložiek je rastlinný - voda, textúrovaný pšeničný proteín, kokosový olej a prírodné arómy - ale je tu aj niečo, čo sa nazýva hem. Hem je molekula nachádzajúca sa u zvierat a niektorých rastlín (tvorí súčasť krvného hemoglobínu) a pôsobí tak, že dodáva mäsu červenú textúru a železitú chuť.
zdroj: metro.co.uk