Billboardy v uliciach: Mliečne výrobky zvyšujú riziko rakoviny prsníka

27.10.2020

"Výživové odporúčania pre Američanov týkajúce sa troch dávok mlieka denne zvyšujú riziko rakoviny prsníka" varujú billboardy

Spotreba mlieka a mliečnych výrobkov môže zvýšiť riziko rakovinu prsníka , tvrdia billboardy, ktoré začiatkom tohto mesiaca prešli Washingtonom DC.

Tabule, ktoré vytvoril pro-rastlinný neziskový Výbor lekárov pre zodpovednú medicínu (PCRM), zasiahli mesto 12. októbra.

Pokyny pre stravu pre Američanov odporúčajú tri porcie mliečnych výrobkov denne. Ale spoločnosť PCRM chce, aby upustila od týchto odporúčaní na základe dôkazov, že mliečne výrobky sú nezdravé.

Výskum osobitne spája vysoký obsah tukov a hormónov v mliečnych výrobkoch s rakovinou prsníka, tvrdí PCRM. 

"Mliečne výrobky nie sú potrebné"

Tieto rady sú súčasťou správy od spoločnosti PCRM is to the Department of Agriculture (USDA) and the Department of Health and Human Services (HHS).

Konkrétne chce, aby v pokynoch pre stravovanie Američanov v rokoch 2020 - 2025 uviedli, že mliečne výrobky nie sú potrebné. Očakáva sa, že budú vydané do konca tohto roka.

"Riziko rakoviny prsníka"

Susan Levin, MS, RD, je riaditeľkou vzdelávania v oblasti výživy pre Výbor lekárov. Povedala: "Súčasné usmernenia týkajúce sa stravovania Američanov odporúčajú tri šálky mlieka každý deň, čo jednoznačne zvyšuje riziko rakoviny prsníka u Američanov.

"Avšak USDA a HHS majú stále čas pomôcť chrániť Američanov pred touto chorobou uvedením, že mliečne výrobky nie sú potrebné v pokynoch týkajúcich sa stravovania v rokoch 2020 - 2025, ktoré budú vydané neskôr v tomto roku."

Mliečne výrobky

PCRM cituje štúdiu z roku 2017 financovanú Národným onkologickým ústavom. V zásade sa v nej porovnávali stravovacie návyky žien s diagnostikovanou rakovinou prsníka s diétami bez nej.

Následne sa zistilo, že "tí, ktorí konzumovali najviac amerických, čedarových a krémových syrov, mali o 53 percent vyššie riziko rakoviny prsníka".

Rakovina prsníka

Ďalším dokumentom, ktorý PCRM cituje, je štúdia The Life After Cancer Epidemiology .

Zistilo sa, že "u žien, u ktorých bola predtým diagnostikovaná rakovina prsníka, mali ženy konzumujúce jednu alebo viac dávok mliečnych výrobkov s vysokým obsahom tuku (napr. Syr, zmrzlina, plnotučné mlieko) denne o 49% vyššiu úmrtnosť na rakovinu prsníka, v porovnaní s tými, ktoré konzumovali menej ako polovicu porcie denne ".

zdroj: plantbasednews.org

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky